fbpx

Vegaaniset dipit syksyyn

Vegaanisissa dipeissä maistuvat ihanat syksyn maut. Ruokaisan papudipin chili lämmittää viilenevinä iltoina, ja ripaus sokeria antaa dipille aavistuksen makeutta. Syksyisessä hummusdipissä kikherneet on korvattu muhkean maukkaiksi paahdetuilla punajuurilla. Inkivääri-taatelidipissä yhdistyvät taatelien kypsä makeus ja inkiväärin raikas mausteisuus. Kaikki dipit sopivat erinomaisesti tarjottaviksi RuisSipsien kanssa.

Kaikki dipit sopivat hyvin kasvissyöjille ja vegaaneille. Kokeile ja nauti!

Papudippi

2 dl                kypsää härkäpapua  (Härkis)

2                    valkosipulinkynttä

1                    punainen chili

½ rkl             punaviinietikkaa

½ rkl             sokeria

1,5 dl             oliiviöljyä

1 tl                 jauhettua kuminaa

ripaus suolaa

1.     Poista chilistä siemenet. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja sileäksi.

2.     Mausta halutessasi suolalla.

Paahdettu punajuuri-hummusdippi

3                    keskikokoista punajuurta

2 rkl              tahinia

½                   sitruunanmehu

2 rkl              oliiviöljyä

1                    valkosipulinkynsi

1 tl                 juustokuminaa

suolaa, mustapippuria

1.     Paahda punajuuret 180 c uunissa kypsäksi (n. 40 min).

2.     Kuori punajuuret ja mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen.

3.     Sekoita sileäksi.

Inkivääri-taatelidippi

2 dl                kuivattuja taateleita kiehautettuna

1 dl                 OATLYN iMat Fraichea (voi korvata kermaviilillä, jos dipin ei tarvitse olla vegaaninen)

1 tl                 raastettua inkivääriä

2rkl               hienonnettua kevätsipulia

suolaa, mustapippuria

1.     Sekoita taatelit, kermaviili ja inkivääri tehosekoittimessa.

2.     Lisää hienonnettu kevätsipulit ja mausta.

Nämä reseptit suunnitteli Chef Arto Rastas