fbpx

Kasvisnacho-tostada alkuruoka

Paputahna
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä
1 tl juustokuminaa
1 tl chilijauhetta
1 dl kasvislientä
240 g mustapapuja säilykkeenä
½ limen mehu
suolaa
Bataatti
1 pieni bataatti
½ rkl juustokuminaa
½ rkl chilijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl oreganoa
3 rkl öljyä
100 g Linkosuon Cheese Rye Nachoja
2–3 pientä tuoretta jalapenoa
10 oksaa korianteria
50 g fetajuustoa murustettuna1. Hienonna sipuli sekä valkosipuli ja kuullota öljyssä. Lisää lopuksi juustokumina sekä chilijauhe ja kuullota vielä hetki.
2. Lisää kasvisliemi, pavut ja limen mehu. Keitä vähintään 30 minuuttia tai mielellään tunti, kunnes pavut ovat pehmeitä ja neste imeytynyt. Lisää hieman vettä, jos seos muuttuu liian paksuksi ennen kuin pavut ovat pehmenneet.
3. Muussaa pavut muusinuijalla tai haarukalla ja mausta suolalla.
4. Kuutioi bataatti pieniksi noin 1 cm kokoisiksi kuutioiksi. Sekoita mausteet bataattikuutioiden joukkoon ja paista öljytyssä kuumassa pannussa kypsiksi, noin 10 minuuttia.
5. Voitele Rye Nachot ensin paputahnalla ja nosta päälle bataattikuutioita, jalapenosiivu, korianterinlehtiä ja fetajuustomuruja.
6. Alkuruoka on hyvä tarjoilla heti, jotta nachot eivät pääse vettymään. Tarjoiluvadin voi koristella limen siivuilla, joilla ruokailijat voivat halutessaan viimeistellä annoksen.