Kuohkea Ruis-kukkakaalikeitto

Valmistusaika

Työaika: 20 min
Yhteensä: 45 min

Ainekset

500 g kukkakaalia
puolikas purjon vaalea osa
½ keskikokoista sipulia
50 g voita
100 g Linkosuon Väinämöisen RuisNappeja
1 l kasvislientä
suolaa ja pippuria
2 dl kermaa

Ohje

  1. Leikkaa kukkakaali pieneksi.
  2. Suikaloi purjon vaalea osa ja hienonna sipuli.
  3. Sulata voi kattilassa ja hauduta – älä ruskista – siinä kukkakaalit, sipulia ja purjoa muutaman minuutin ajan.
  4. Lisää ruisnapit.  Anna niiden pehmentyä kunnolla ja lisää sitten liemi
  5. Keitä hiljalleen kansi hieman raollaan noin 30 minuuttia.  Soseuta keitto tehosekoittimessa, siivilöi tarvittaessa ja mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Lisää  lopuksi vaahdotettu kerma.

Reseptissä käytetyt tuotteet