fbpx

Kuohkea Ruis-kukkakaalikeitto

500 g kukkakaalia

puolikas purjon vaalea osa

½ keskikokoista sipulia

50 g voita

100 g Linkosuon Väinämöisen Palttoonnappeja

1 l kasvislientä

suolaa ja pippuria

2 dl kermaa

  1. Leikkaa kukkakaali pieneksi.
  2. Suikaloi purjon vaalea osa ja hienonna sipuli.
  3. Sulata voi kattilassa ja hauduta – älä ruskista – siinä kukkakaalit, sipulia ja purjoa muutaman minuutin ajan.
  4. Lisää ruissipsit.  Anna niiden pehmentyä kunnolla ja lisää sitten liemi
  5. Keitä hiljalleen kansi hieman raollaan noin 30 minuuttia.  Soseuta keitto tehosekoittimessa, siivilöi tarvittaessa ja mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Lisää  lopuksi vaahdotettu  kerma.

Tämän reseptin suunnitteli Chef Arto Rastas