fbpx

Ruissipseillä ja tomaatilla kuorrutettua uunilohta ja tomaatti- ruohosipulivinaigrette


(4:lle)

4 x 150 g lohipalaa ruodottomana

100 g Linkosuon Sweet Chili RuisSipsejä (murkattuna)

100 g aurinkokuivattuja tomaatteja

100 g voita

1 sitruunan mehu ja kuori

1 dl juustoraastetta

suolaa, mustapippuria

  1. Kuumenna voi kattilassa ja anna sen hieman ruskistua.
  2. Lisää puolitetut aurinkokuivatut tomaatit, sitruunan mehu ja kuori.
  3. Lisää kattilaan myös RuisSipsit ja sekoita kunnolla.
  4. Mausta lohipalat suolalla sekä pippurilla ja aseta ne ruuanlaittopaperila vuorattuun vuokaan.
  5. Asettele kuorrutte kalojen päälle, ripottele pintaan juustoraaste ja kypsennä 150 asteessa noin 20 min.

Tomaatti-ruohosipulivinaigrette

1 dl rypsiöljyä

2 rkl vaaleaa balsamicoetikkaa

1 tl sokeria

1/2 tl suolaa

1 dl kuorittua kuutioitua tomaattia

2 rkl ruohosipulia

  1. Sekoita öljy, etikka, sokeri ja suola keskenään.
  2. Lisää loput ainekset ja anna maustua 10 minuuttia.

Tämän reseptin suunnitteli Chef Arto Rastas