fbpx

Juhlabuffet lapsille

Ruissipsi tikkarit

200 g             Rye Sport Sour Cream

cocktailtikkuja

Savulohitäyte

100 g             tuorejuustoa

100 g             savulohta

2 rkl              hienonnettua tilliä

suolaa, mustapippuria

1.     Sekoita ainekset keskenään.

Kinkkutäyte

100 g             palvikinkkua kuutioituna

100 g             maustamatonta tuorejuustoa

2 rkl              ruohosipulia hienonnettuna

suolaa, mustapippuria

1.     Sekoita ainekset keskenään.

Härkäpaputäyte

100 g             kypsää härkäpapua (Härkis)

100 g             maustamatonta tuorejuustoa

2 rkl              persiljaa hienonnettuna

suolaa, mustapippuria

1.     Valmista täytteet. Täytä miniruissipsit ja käännä ne vastakkain, jotta ne liimautuvat toisiinsa.

2.     Aseta cocktailtikku sipsien väliin.

Tuorejuusto-katkarapu kurkkumato

150 g             ruissipsejä

1                    kurkku

200 g             katkarapuja

200 g             maustamatonta tuorejuustoa

2 rkl              tilliä

tilliä koristeluun

suolaa, mustapippuria

1.     Leikkaa kurkusta ¼ osa madon pääksi. Viipaloi loppu kurkku viipaleiksi.

2.     Hienonna katkaravut ja sekoita ne tuorejuuston ja tillin kanssa. Mausta suolalla sekä mustapippurilla.

3.     Täytä ruissipsejä täytteellä ja tee niistä ja viipaloiduista kurkuista madolle vartalo.

4.     Koristele tillillä.

Ruissuklaatartaletti

20 kpl            ruissipsi (Aito)

200 g             sulatettua tummaa suklaata

täyte:

4 dl                kermaa

150 g             tummaa suklaata

1.     Valmista täyte. Kiehauta 1 dl kermaa, ota kattila liedeltä ja lisää 150 g suklaata sekaan. Anna suklaan sulaa ja jäähdytä seos.

2.     Vaahdota 3 dl kermaa ja sekoita se nostellen suklaamassan sekaan.

3.     Laita massa pursotinpussiin ja anna asettua jääkaapissa pari tuntia.

4.     Dippaa ruissipsejä sulaneeseen suklaaseen siten, että vain puolet ruissipsistä peittyy suklaasta.

5.     Laita dipatut ruissipsit leivinpaperin päälle ja aseta jääkaappiin kovettumaan.

6.     Pursota suklaatäytettä juuri ennen tarjoilua ruissipsien päälle.

Mansikka-ruissipsisienet

10 kpl            ruissipsi (Aito)

100 g             sulatettua tummaa suklaata

nonparelleja

10                  mansikkaa

suklaamoussea (sama kuin tartaleteissa)

1.     Dippaa ruissipsien kuperat puolet suklaaseen ja ripottele pinnalle nonparelleja.

2.     Aseta vuokaan ne leivinpaperin päälle ja siirrä jääkaappiin kovettumaan.

3.     Leikkaa mansikoista kanta ja hattu pois.

4.     Pursota suklaamoussea ruissipsin sisään ja liimaa se mansikan päälle.

Nämä reseptit suunnitteli Chef Arto Rastas