fbpx

Lipstikalla maustettu hernepyre ja pekonia

1 dl kerma

1 valkosipulinkynsi

1/2 tuore lipstikka

suola

2 siivua pekonia

2 rkl ruokokidesokeri tai fariinisokeri

2 dl vesi

  1. Kiehauta 1 litra vettä kattilassa.
  2. Lisää kiehuvaan veteen herne ja valkosipuli – keitä n.1-2 min.
  3. Kaada vesi pois mutta säästä n. 1 dl.
  4. Soseuta blenderissä tai sauvasekoittimella herneet, valkosipulit, keitinvesi, kerma ja lipstikka pyreeksi.
  5. Mausta ripauksella suolaa.
  6. Laita pekonit paistin pannulle, lisää vesi ja sokeri.
  7. Keitä hiljalleen kunnes vesi haihtunut ja sen jälkeen vielä muutama minuutti kunnes pekonit ovat kauniin ruskeita molemmilta puolin.
  8. Täytä Sipsit pyreellä ja pekoneilla.

Tämän reseptin suunnitteli Chef Anssi Lahdensivu