fbpx

Lohikakku RuisLastuilla


Pohja:

1 pss Linkosuon RuisLastu, Merisuola

50 g Voita, huoneenlämpöisenä

Täyte:

3 pkt (600 g) Maustamatonta tuorejuustoa

250 g (1 pkt) Mascarpone-juustoa

2 dl Hapatettu kerma

50 g Kirjolohen mäti, sulatettu ja valutettu

250 g Savulohta, pilkottuna

1 kpl Sitruunanmehu, mehu yhdestä sitruunasta

5 kpl Liivatelehti, liotettuna

1 pnt Tuore tilli, hienonnettuna

ripaus suolaa

ripaus musta pippuria rouheena

ripaus sokeria

Pinnalle:

1 pss (200 g) Mustikka pakaste, sulatettuna

 

Valmistusohje:

  1. Sekoita huoneenlämpöinen voi kevyesti murskattuihin RuisLastuihin
  2. Laita irtopohjavuokaan leivinpaperi pohjalle ja painele RuisLastu-voiseos kevyesti pohjalle
  3. Aseta jääkaappiin kovettumaan
  4. Valmista täyte
  • Vaahdota hapatettu kerma
  • Sekoita keskenään maustamaton tuorejuusto, mascarpone-juusto, savulohi, tilli, suola, mustapippuri ja sokeri. Sekoita joukkoon vaahdotettu kerma ja mäti
  • Kiehauta sitruunanmehu kattilassa ja lisää liotetut liivatelehdet
  • Sekoita hieman jäähtynyt liivatelehtiseos täytteen joukkoon
  • Kaada täyte RuisLastupohjan päälle
  • Laita hyytymään jääkappiin vähintään neljäksi tunniksi. Koristele tämän jälkeen kylmäsavulohella, mädillä ja limen lohkoilla.
  • Aja mustikat sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi ja tarjoa lohikakun kera erillisestä kannusta!

Tämän reseptin suunnitteli Junior MasterChef -kilpailija Topias