fbpx

Varrastiramisu

Täyte:

4 keltuaista

4 valkuaista

100 g sokeria (tai vähemmän, jos ei halua kovin makeaa) vähän vaniljasokeria

400 g mascarpone –juustoa

2 liivatelehteä

2 rkl Amarettoa

1 Linkosuon Varrasleipä

Kostutukseen:

Pari kupillista kahvia ja 1 dl amarettoa

  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.
  2. Vatkaa sokeri, keltuaiset ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen, vähän notkistettu tuorejuusto ja sekoita hyvin.
  4. Lämmitä alkoholi ja lisää liotetut liivatelehdet mukaan. Sekoita kunnes liivatelehti on täysin liuennut. Lisää mascarponen sekaan.
  5. Vatkaa valkuaiset tiiviiksi vaahdoksi ja sekoita 3 – 4 erässä hitaasti vaivaten massaan.
  6. Aseta Varrasleipä ruuanlaittopaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Kostuta Varrasleipä huolellisesti kahvin ja Amaretton seoksella.
  7. Lisää sitten täyte vuokaan, peitä kelmulla ja laita kahdeksi tunniksi kylmään. Poista kelmu ja aluspaperi.
  8. Koristele RuisSipsi-murulla sekä kaakaojauheella. Leikkaa tiramisu annospaloiksi.

Vinkki!

Valmista leivinpaperista leikkaamalla haluamasi muotoisia sapluunoita. Aseta sapluuna tiramisu palan päälle ja sirottele päälle rouhittua maustamatonta Aito RuisSipsejä ja kaakaojauhetta.

Tämän reseptin suunnitteli Chef Arto Rastas