fbpx

Munakoiso- kesäkurpitsalasagne

75g                ruissipsejä

2                    munakoisoa

4 rkl              voita

1                    kesäkurpitsa

2 dl                ranskankermaa

2 dl                aurinkokuivattua tomaattia

1 dl                oliiviöljyä

2 dl                juustoraastetta

tuoretta basilikaa

suolaa, mustapippuria

1.     Leikkaa munakoisot n. Puolen sentin vahvuisiksi siivuiksi ja ripottele niiden pintaan suolaa. Anna munakoisoviipaleiden ”itkeä” 20 minuuttia ja kuivaa ne sen jälkeen talouspaperilla.

2.     Paista munakoiso viipaleet pannulla voin kanssa rapeaksi.

3.     Viipaloi kesäkurpitsa n. Puolen sentin viipaleiksi.

4.     Laita ranskankerma, aurinkokuivatut tomaatit ja oliiviöljy tehosekoittimeen ja aja sileäksi.

5.     Ota uunivuoka ja laita tomaattikastiketta pohjalle. Lado sen jälkeen vuoronperään munakoisoa, hieman murskattuja ruissipsejä, basilikaa, juustoraastetta ja kesäkurpitsaa.

6.     Toista kunnes vuoka on täynnä.

7.     Paista 180 c uunissa n. 35 minuuttia.

Tämän reseptin suunnitteli Chef Arto Rastas