fbpx

Mustikkajuustokakku

1 Linkosuon Varrasleipä

1 dl mustikkamehua kostutukseen

5 liivatelehteä

1 1/2 dl mustikkamehua

3 dl kermaa

200 g Mascarpone- tai Hovijuustoa

80 g sokeria

Koristeluun

200 g tuoreita mustikoita

1 dl murskattua

  1. Aseta varrasleipä ruuanlaittopaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja kostuta se mustikkamehulla.
  2. Pehmennä liivatelehtiä kylmässä vedessä vähintään 10 minuuttia.
  3. Kuumenna lämmitä mustikkamehu ja lisää liivatteet. Anna jäähtyä.
  4. Lisää tuorejuustoon jäähtynyt liemi.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa ja lisää tuorejuustoseokseen.
  6. Kaada seos varrasleivän päälle ja anna hyytyä jääkaapissa n. Tunnin verran.
  7. Ripottele hyytyneen kakun pinnalle mustikoita ja murskattua varrasleipää.

Tämän reseptin suunnitteli Chef Arto Rastas