fbpx

Ruisnapeilla kuorrutettua porsaanfileetä ja aprikoosia


800 g porsaansisäfileetä puhdistettuna kalvoista

25 g voita

suolaa,  mustapippuria

Kuorrute:

50 g voita

100 g Väinämöisen Palttoonnappeja

1tl suolaa

1 dl raastettua parmesanjuustoa

hienonnettua ruohosipulia

  1. Laita voi, ruisnapit ja parmesan juusto tehosekoittimeen ja aja sileäksi massaksi.
  2. Lisää ruohosipuli. Mausta suolalla.
  3. Kauli kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi ja pakasta.
  4. Mausta filee ja ruskista se voissa kuumalla pannulla nopeasti molemmin puolin.
  5. Laita filee uunivuokaan ja kypsennä 120 c uunissa kunnes sisälämpö on 60 astetta. Käytä apunasi sisätilalämpömittaria.
  6. Leikkaa jäähtyneestä kuorrutteesta fileen kokoinen pala ja aseta fileen päälle.
  7. Nosta uunin lämpötila 220 c ja paista vielä kunnes kuorrute on kauniin ruskeaa.
  8. Ota filee uunista ja anna sen vetäytyä 10 minuuttia kevyesti foliolla peitettynä.
  9. Leikkaa tarjolle.

Aprikoosipyree

100 g kuivattuja aprikooseja

0,5dl sokeria

vettä

  1. Keitä aineksia kattilassa kunnes aprikoosit ovat aivan pehmeitä. Soseuta tehosekoittimessa.
  2. Tarjoile annoksen kanssa haudutettuja papuja ja yrttejä.

Tämän reseptin suunnitteli Chef Arto Rastas