fbpx

Sipsit Hummus täytteillä

Hummus

5 dl keitettyjä kikherneitä

1 dl tahinia

1 sitruunanmehu ja kuori

1 tl jauhettua juustokuminaa

1 rkl oliiviöljyä

suolaa

Linkosuon RuisSipsejä

Täyte 1

1 rkl tuoretta

minttua hienonnettuna

1 rkl tuoretta

basilikaa hienonnettuna

Täyte 2

1 rkl soijaa

1 tl raastettua inkivääriä

1 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna

  1. Liota herneet paketin ohjeiden mukaan ja keitä ne sen jälkeen kypsäksi. Säästä hieman keitinvettä.
  2. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja sileäksi. Voit tarvittaessa ohentaa massaa keitinliemellä.
  3. Tarkista lopuksi maku.
  4. Jaa massa kolmeen osaan. Mausta yksi osa mintulla ja basilikalla ja yksi osa soijalla, inkiväärillä sekä korianterilla. Jätä viimeinen osa neutraalin makuiseksi.
  5. Tarjoile RuisSipsien kanssa.

Vinkki!

Mikäli haluat nopeuttaa hummuksen tekoa niin voit käyttää säilyke kikherneitä. Tällöin ne kannattaa huuhdella huolellisesti, kuumentaa hieman ja lisätä reseptiin pikku tilkka hunajaa.

Nämä reseptit suunnitteli Chef Arto Rastas