fbpx

Sahramilla ja kardemummalla maustettu ruisjogurtti vanukas (4:lle)

100 g Linkosuon Sweet chili ruissipsejä

75 g hienoa sokeria

4 liivakkoa

2 rkl sitruunamehua

2 dl jogurttia

1 dl kuohukermaa

½ tl kardemummaa

ripaus sahramia

tuoretta minttua koristeluun

  1. Pane liivatteet likoamaan kylmään runsaaseen veteen vähintään 10 minuutiksi.  Purista sitten hyvin vesi pois ja sulata kuumennettuun sitruunamehuun.  Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Vispaa kerma, sokerin, kardemumman ja sahramin kanssa pehmeäksi vaahdoksi.
  3. Sekoita liivateliemi jogurttiin ja välittömästi sen jälkeen kermavaahto.
  4. Pane sopiviin annosvuokiin kerroksittain murskattuja ruissipsejä ja vanukasmassaa’
  5. Jäähdytä kylmässä ja koristele lopuksi murskatuilla ruissipseillä ja tuoreella mintulla.

Tämän reseptin suunnitteli Chef Arto Rastas