fbpx

Sieni-tomaatti Ruispiiras (4:lle)


300 g voitaikinaa

100 g Linkosuon RuisSipsejä

400 g herkkusieniä, tatteja tai siitakesieniä

200g kirsikkatomaatteja

½ purjo

4 kananmunaa

3 dl kermaa

suolaa, mustapippuria

erilaisia salaatteja

  1. Kauli voitaikina kahden leivinpaperin välissä noin kolmen millimetrin paksuiseksi levyksi ja aseta tämä leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan.
  2. Pistele pohja, aseta pinnalle pohjan muotoinen leivinpaperi ja pane painoksi esim. kuivattuja herneitä ja paista 200-asteisessa uunissa kahdeksan minuutin ajan. Anna pohjan jäähtyä.
  3. Leikkaa sienet ja purjo hienoksi, puolita tomaatit. Freesaa voissa.
  4. Sekoita kananmunat ja kerma keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla.  Levitä täyte piirakkapohjalle, lisää ruissipsit ja kaada päälle muna-kermaseos.
  5. Paista 190-asteisessa uunissa noin 25 minuutin ajan. Tarjoa lämpimänä vihersalaatin kera.

Tämän reseptin suunnitteli Chef Arto Rastas