fbpx

Suolainen Saaristolaiskakku

4- 6 hengelle/valmistusaika n. 20 minuuttia

Pohja:

•1 kpl saariston varrasleipä
•n. 50 g voi/margariini

Täyte:

•250 g kreikkalaista jogurttia
•1 tl suolaa
•½ tl sitruunapippuria
•n. 100 g salaattijuustoa/mozzarellajuustoa
•n. 20 g rucolaa
•n. 100 g kylmäsavu härkä/ilmakuivattu kinkku
•n. 100 g Kirsikkatomaatteja
•n. 50 g viinirypäleitä

Ohje:

•Asettele saariston varrasleipä sopivalle alustalle/lautaselle ja kostuta se tasaisesti sulatetulla margariinilla/voilla.
•Mausta jogurtti suolalla ja sitruunapippurilla ja levitä se tasaisesti pohjalle.
•Asettele loput ainekset (salaattijuusto/mozzarella valutettuna ja pilkottuna ja kirsikkatomaatit ja viinirypäleet halkaistuna) kerroksittain pohjan päälle.
•Laita hetkeksi tekeytymään jääkaappiin, jotta pohja vähän pehmenee ja sitä on helpompi leikata. Valmista kakkua voi syödä käsin, kuten leipää: Pohja pysyy sopivan rapsakkana.  Parhaimmillaan alle 2 h valmistushetkestä.