fbpx

Suomi Nachos Supreme

Kantarellit
120 g säilykekantarelleja
2 rkl valkoviinietikkaa
½ dl sokeria
1 dl vettä
½ punainen chili

Pavut ja jauheliha
1 punasipuli
3 valkosipulinkynttä
öljyä
1 rkl juustokuminaa
1 rkl chilijauhetta
2 tl paprikajauhetta
2 tl oreganoa
2 rkl tomaattipyreetä
400 g peuranjauhelihaa
250 g kidneypapuja
½ dl lihalientä

Cheddarjuustokastike
2½ dl täysmaitoa
½ tl kurkumaa
¼ tl chilijauhetta
200 g kotimaista cheddaria raastettuna
2−4 rkl maizenaa
suolaa

Guacamole
2 kypsää avokadoa
½ pieni punasipuli
½ punainen chili
4 oksaa korianteria
1 rkl limen mehua
suolaa
mustapippuria
175 g Linkosuon Sea Salt Rye Nachoja
10−15 oksaa korianteria

1. Valuta kantarellit. Kiehauta valkoviinietikka, sokeri ja vesi. Hienonna punainen chili. Sekoita chili kantarellien joukkoon ja kaada päälle etikkaseos. Anna marinoitua vähintään tunti tai mielellään yön yli.

2. Hienonna punasipuli sekä valkosipulinkynnet ja kuullota öljyssä. Lisää mausteet sekä tomaattipyree ja kuullota vielä hetki. Lisää peuranjauheliha ja paista. Lisää viimeiseksi pavut sekä lihaliemi ja hauduta kunnes lihaliemi on imeytynyt, noin 10−15 minuuttia.

3. Valmista cheddarjuustokastike. Mausta maito kurkumalla ja chilijauheella pienessä kattilassa, kiehauta. Ota kattila pois levyltä ja lisää juustoraastetta pieni kourallinen kerrallaan, kunnes juusto sulaa. Suurusta kastike maizenalla ja mausta tarvittaessa suolalla.

4. Muussaa avokadot haarukalla kulhossa. Hienonna punasipuli, chili sekä korianteri ja sekoita yhteen avokadon kanssa, lisää lopuksi limen mehu. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

5. Lämmitä nachot uunissa, nostele päälle lämmintä peuranjauhelihaa ja kuorruta juustokastikkeella. Koristele tuoreella korianterilla ja kantarelleilla. Tarjoile nachos supreme raikkaan guacamolen kera.