fbpx

Tabbouleh varrasleipä

1 Linkosuon varrasleipä

125g couscous

2 tomaattia kuutioina

¼ kurkku

1 rkl ruohosipulia

persiljaa

½ sitruunankuori

3 rkl oliiviöljyä

1 rkl sitruunanmehua

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

2 dl ranskankermaa

suolaa, mustapippuria

1 dl juustoraastetta

  1. Laita cous cous laakeaan kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä siten, että ne juuri ja juuri peittyvät. Laita kansi päälle ja anna hautua 5 minuuttia.
  2. Kuori ja kuutioi kurkku, hienonna ruohosipuli ja persilja.
  3. Lisää kaikki ainekset cous cousin sekaan ja mausta sitruunanmehulla, -kuorella ja valkosipulilla. Lisää lopuksi ranskankerma.
  4. Laita seos varrasleivän päälle, ripottele pintaan juustoraaste ja laita 180c uuniin n. 15 minuutiksi.
  5.  Tarjoile raitakastikkeen kanssa.

Raita

2 dl maustamatonta jogurttia

1 pieni tuore kurkku

1 valkosipulin kynsi

2 rkl mintunlehtiä hienonnettuna

suolaa, mustapippuria

  1. Raasta kurkku karkeasti.  Siivilöi pois liika neste.
  2. Hienonna valkosipuli ja sekoita kaikki ainekset keskenään

Tämän reseptin suunnitteli Chef Arto Rastas