fbpx

RuisSipsien täytteet viinisuositusten kera

Metsäsienitäyte

1 pss (150 g) RuisSipsejä eli n. 40 kpl
400 g suolattuja metsä-sieniä
1 kpl keskikokoinen sipuli 100 g smetana
1 dl kuohukerma ripaus valko- musta- ja punapippuria rouhittuna suolaa
persiljaa

1. Liota suolasieniä kylmässä vedessä n. 2 h

2. Valuta sienet ja painele vielä kuiviksi sekä kuutioi sienet.

3. Hienonna sipuli.

4. Sekoita sienet, sipuli, valkopippuri ja mustapippuri keskenään.

5. Vaahdota smetana ja kuohukerma.

6. Sekoita smetana-kuohukermavaahto kevyesti sienten joukkoon. Mausta pippurilla ja suolalla.

7. Täytä RuisSipsit täytteellä ja koristele persiljalla ja punapippurilla.

VIINISUOSITUS:

Metsäisten sienten aromimaailmaan sopii erinomaisesti makean mausteinen, vienosti kuivattuja hedelmiä aromeiltaan muistuttava, suutuntumaltaan hieman jopa öljyinen Pinot Gris -lajikkeesta valmistettu valkoviini. KOKEILE: Pfaff Pinot Gris, Ranska, Alko 007485

Savukalatäyte

1 pss (150 g) RuisSipsejä eli n. 40 kpl
400 g savukalaa, lämminsavulohi tai lämmin-savusiika, ruodottomana ja nahattomana
200 g tuorejuustoa
½ punttia tilliä
1 kpl sitruuna, mehu ja kuori
2 tippaa Tabascoa Ripaus mustapippuria, rouhittuna
Suolaa maun mukaan

1. Laita savukala kulhoon ja sekoita haarukalla niin, että rakenne pehmenee.

2. Sekoita joukkoon pehmennetty tuorejuusto, hienonnettu tilli, raastettu sitruunankuori ja mehu, Tabasco, ripaus mustapippurirouhetta ja suolaa maun mukaan.

3. Tarkista maku ja lisää Tabascoa, mikäli haluat enemmän potkua täytteeseen.

4. Täytä RuisSipsit täytteellä ja koristele tillillä ja sitruunalla

VIINISUOSITUS:

Savukala ja Sauvignon Blanc -lajikkeesta valmistettu viini on klassinen yhdistelmä. Sauvignon blancin rehevä aromikkuus ja tiivis hapokkuus sopivat herkullisesti tiivisaromisen kalan seuraan. KOKEILE: Leyda Garuma Vineyard Sauvignon Blanc, Chile, Alko 594677

Chorizotäyte

1 pss (150 g) RuisSipsejä eli n. 40 kpl
200 g keskivahvaa cho-rizo-makkaraa, viipaleina 300 g vuohenjuusto pehmeä
1 dl kuohukermaa vaah-dotettuna
1/3 punttia tuoretta timjamia Mustapippuria
suolaa

1. Kuutioi chorizo pieniksi kuutioiksi. Sekoita joukkoon timjami ja mustapippurirouhe.

2. Ohenna vuohenjuusto vaahdotetulla kuohukermalla kulhossa sekoittamalla.

3. Sekoita vaahto chorizokuutioiden joukkoon. Mausta pippurilla ja suolalla.

4. Täytä RuisSipsit täytteellä ja koristele timjamilla.

VIINISUOSITUS:

Vuohenjuusto ohjaa viinivalinnan valkoviineihin ja makkaran kautta tuleva mausteisuus tarkentaa viinivalintaa vielä hennon makeuden suuntaan. Maukkaita viinejä löytyy esimerkiksi Riesling- tai Gewürztraminer -lajikkeista. KOKEILE: Gisselbrecht Gewürztraminer Tradition, Ranska, Alko 579337

Katso myös muut pikkusuolaisten reseptit!