fbpx

Tex-Mex lohikakut ja salsa paahdetuista tomaateista

Lohikakut
½ punainen chili
1 pieni sipuli
500 g kypsää lohta
1 pss murskattuja Linkosuon Sea Salt Rye Nachoja
1 kananmuna
1 rkl juustokuminaa
½ nippu korianteria

vehnäjauhoja leivitykseen
öljyä paistamiseen

Paahdettu tomaattisalsa
9 keskikokoista tomaattia
1 iso sipuli
2 jalapenoa
3 valkosipulinkynttä
suolaa
1 pss Linkosuon Sea Salt Rye Nachoja

1. Hienonna chili sekä sipuli ja kuullota öljyssä.

2. Sekoita lohipalat, murskatut nachot, kananmuna, juustokumina ja hienonnettu korianteri massaksi.

3. Muotoile pieniksi pihveiksi, pyörittele vehnäjauhoissa ja paista kuumassa öljyssä kullanruskeiksi noin 3 minuuttia per puoli.

4. Valmista tomaattisalsa. Leikkaa tomaatit sekä sipuli neljään osaan ja puolita jalapenot. Laita uunipellille jalapenot, tomaatit, sipulit ja kuorimattomat valkosipulinkynnet.

5. Paista 250-asteisessa uunissa grillivastusten alla pinnaltaan lähes mustiksi, noin 20 minuuttia. Kuori hieman jäähtyneet valkosipulit ja sekoita kaikki aineet tehosekoittimella salsaksi. Lisää tarvittaessa vettä sopivan koostumuksen saavuttamiseksi ja mausta suolalla.

6. Tarjoile Texmex lohikakut tomaattisalsan ja nachojen kera, viimeistele kokonaisuus tuoreella korianterilla.