fbpx

Ruisnappien kasvistäyte tomaateista ja pavuista

Ruisnapit kasvistäytteellä ovat erinomainen naposteltava illanistujaisiin tai juhliin. Mausteinen, sopivan ruokaisa ja raikas ruisnappien täyte syntyy valmiiksi maustetusta chili-tomaattimurskasta, mustapavuista ja salottisipuleista. Juhlat voivat alkaa!

Tämä ruisnappien kasvistäyte sopii hyvin erilaisiin erityisruokavalioihin: kasvissyöjille, vegaaneille sekä maidotonta ja laktoositonta ruokavaltiota noudattaville. Se hurmaa myös kaikkiruokaiset sekasyöjät. Jos olet kiinnostunut maidottomista tai vegaanisista tarjottavista, tutustuthan myös vegaanisiin dippeihin ja RuisSipsien hummustäytteeseen.

Tomaatti-mustapapumuhennos ruisnappien täytteeksi

400 g chili-tomaattimurskaa

2 kpl salottisipuli

1 kpl valkosipulinkynsi

1 dl valmiiksi kypsennettyjä mustapapuja

1 rkl sokeria

pippuria

suolaa

Viimeistelyyn

1 pss RuisSipsejä

kirsikkatomaatteja

avokadoa

Kasvistäytteen valmistusohje

  1. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä kattilassa öljyssä.
  2. Lisää muut aineet ja hauduta miedolla lämmöllä noin 30 min.
  3. Mausta lopuksi suolalla.
  4. Täytä ruisnapit muhennuksella. Koristele avokadolla ja kirsikkatomaatin puolikkailla.

Reseptin ruisnappien kasvistäytteeseen suunnitteli Chef Anssi Lahdensivu.