fbpx

Tsatsiki

Tsatsikin ainutlaatuinen maku syntyy jogurtista, raikkaasta kurkusta ja napakasta valkosipulista. Tsatsikia tarjotaan perinteisesti kylmien alkuruokien eli mezejen ohessa, mutta se sopii hyvin myös kalan tai lampaanlihan kylkeen. Se toimii erinomaisesti myös pikkusuolaisten, esimerkiksi OatChipsien dippinä – kokeile ja ihastu!

Vinkki: Tsatsikiin kannattaa valita pienehköjä kurkkuja, jotka sisältävät vain vähän vettä. Näin kurkun maku pääsee paremmin esiin ja dipistä tulee sopivan kiinteää.

Tsatsiki-dipin ohje

1/2 kurkku

1 tl suolaa

2 valkosipulinkynttä

3 dl turkkilaista jogurttia

2 tl sokeria

1 tl mustapippuria

tuoretta minttua

loraus oliiviöljyä

Valmistus:

  1. Raasta kurkku. Laita se siivilään ja sekoita joukkoon suola. Anna ylimääräisen nesteen valua pois muutaman minuutin ajan painellen välillä lusikalla kurkkuraastetta.
  2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
  3. Pyöristä herkullinen maku tilkalla oliiviöljyä ja sekoita
  4. Mausta tuoreella mintulla. Anna maustua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua
  5. Tarjoile esimerkiksi OatChipsien kanssa!