fbpx

Välimerellinen Ruis-lohilaatikko

600 g kiinteää perunaa ohuina siivuina

400 g lohta ohuina siivuina

1 sipuli ohuina siivuina

20 kpl Väinämöisen Palttoonnappeja

3 dl maitoa

2 dl kermaa

3 kananmunaa

2 rkl tilliä

suolaa, mustapippuria

  1. Sekoita siivutetut perunat, lohet, sipulit ja Väinämöisen Palttoonnapit keskenään isossa kulhossa, mausta suolalla sekä mustapippurilla ja aseta ruuanlaittopaperilla vuorattuun uunivuokaan.
  2. Sekoita maito, kerma ja munat huolellisesti. Kaada seos laatikon päälle.
  3. Kypsennä 175° uunissa n. 45 minuuttia tai kunnes perunat ovat täysin kypsiä.

Vinkki!

Voit tehdä reseptin myös kokonaan ilman perunaa. Käytä tällöin 600 g lohta ja 30 palttoonnappia. Voit myös korvata perunan vaikkapa sellerillä tai porkkanalla.

Tämän reseptin suunnitteli Chef Arto Rastas