fbpx

Väinämöisen Ruis-Superfood patukka

Pohja:

4,5 dl Väinämöisen Palttoonnappeja

2 dl mantelilastuja

4 rkl hunajaa

1 rkl kookosöljyä (ei pakollinen)

2 banaania

ripaus suolaa

Päällyste:

2 dl Aito RuisSipsi

1 dl tuoreita mustikoita

1 dl kurpitsansiemeniä

1 dl kuivattuja hedelmiä

2 rkl hunajaa

  1. Laita kaikki pohjan ainekset tehosekoittimeen ja hienonna sileäksi. Palttoonnappeja kannattaa murskata hieman etukäteen kädellä.
  2. Anna koneen pyöriä niin kauan, että saat tasaisen massan.
  3. Aseta massa suorakaiteen muotoiseen ruuanlaittopaperilla vuorattuun vuokaan.
  4. Kypsennä pohjaa 180° uunissa 5 minuuttia.
  5. Sillä välin sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Ota vuoka pois uunista ja laita täyte pohjan päälle. Paina täytettä hieman, jotta se uppoaa pohjaan kiinni.
  6. Levitä lusikalla pintaan vielä hunajaa ja kypsennä vielä 15 minuuttia uunissa.
  7. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi.

Vinkki!

Voit myös kuorruttaa jäähtyneet palat sulatetulla suklaalla jolloin saat oivan jälkiruokapatukan.

Tämän reseptin suunnitteli Chef Arto Rastas