fbpx

Paahdettua munakoisovuohenjuusto- tahnaa sekä marinoituja kasviksia


1 Linkosuon Varrasleipä

3 munakoisoa

200 g terttutomaatteja

½ kesäkurpitsa

1 dl oliiviöljyä

200 g kuoretonta vuohenjuustoa

1 tl hienonnettua tuoretta

timjamia, suolaa, mustapippuria

  1. Leikkaa 2 munakoisoa pituussuunnassa puoliksi ja yksi lohkoiksi. Ripottele pinnalle suolaa ja anna ”itkeä” 10 minuuttia, kunnes pinnalle nousee nestettä.
  2. Kuivaa neste pois.
  3. Leikkaa kesäkurpitsasta pehmeä sisus pois. Paloittele kesäkurpitsa isohkoiksi paloiksi ja aseta ne ruuanlaittopaperilla vuorattuun uunivuokaan. Lisää munakoisot ja tomaatit.
  4. Ripottele pinnalle oliiviöljy ja paahda kasvikset 200° uunissa 15 minuuttia.
  5. Kaavi puolikkaista munakoisoista sisus irti lusikalla, murskaa hieman, lisää vuohenjuusto ja timjami ja mausta suolalla sekä pippurilla.
  6. Aseta munakoisovuohenjuustotahna Varrasleivän päälle ja kypsennä grillivastuksen alla uunissa 220° kunnes pinta on hieman ruskistunut.
  7. Laita loput kasvikset tarjolle paahdetun Varrasleivän päälle.

Vinkki!

Mikäli haluat leikata Varrasleivän annospaloiksi, helpoiten se onnistuu heti uunista oton jälkeen, jolloin leipä on hieman pehmennyt.

Tämän reseptin suunnitteli Chef Arto Rastas