fbpx

Varraspizzat Italian ja Marokon tyyliin

Italian twist

1                    varrasleipä

½                   pieni savoijinkaali

1                    punasipuli hienonnettuna

1 rkl              voita

200 g             maustamatonta tuorejuustoa

100 g             viipaloitua mozzarellaa

4 siivua         parmankinkkua

2                    viikunaa

tuoretta basilikaa

suolaa, mustapippuria

oliiviöljyä

1.     Suikaloi kaali ja freesaa sitä hetki sipuli kanssa voissa. Mausta.

2.     Lisää tuorejuusto ja sekoita huolellisesti.

3.     Levitä täyte varrasleivän päälle.

4.     Asettele ainekset varrasleivän päälle poislukien viikuna ja kypsennä 180c uunissa n. 10 minuuttia

5.     Lisää lopuksi lohkotut viikunat, tuoretta basilikaa ja oliiviöljyä päälle.

 

Marokkolainen nyhtökaurapizza ja melonichutney

1                    varrasleipä

200 g             nyhtökauraa

2 rkl              ras el hanout mausteseosta

1 dl                puolikuivattua aurinkokuivattua tomaattia

1 dl                lehtipersiljaa

½ dl               oliiviöljyä

½                   limen mehu

1                    suippopaprika viipaloituna

1/2                 kesäkurpitsaa ohuina suikaleina

2 dl                juustoraastetta

suolaa, mustapippuria

1.     Mausta nyhtökaura ras el hanout mausteseoksella.

2.     Laita tomaatit öljyineen ja lehtipersilja tehosekoittimeen ja aja sileäksi tahnaksi. Lisää limen mehu.

3.     Levitä seos varrasleivälle. Lisää loput ainekset ja ripottele lopuksi juustoraaste.

4.     Paista 180 c uunissa n 10 minuuttia

Ras El Hanout mausteseos:

1 tl           hienonnettua kuminaa

1 tl           jauhettua inkivääriä

1 tl           suolaa

1 tl           mustapippuria

½ tl          kanelia

½ tl          korianterin siemeniä

½ tl          cayenne pippuria

½ tl          jauhettua maustepippuria

1              valkosipulinkynsi hienonnettuna

Meloni chutney:

½                   cantaloupe meloni kuutioituna

1                    hienonnettu shalottisipulia

1                    hienonnettu valkosipulinkynsi

1                    hienonnettu punainen chili

200g              sokeria

suolaa, mustapippuria

  1. Mittaa ainekset kattilaan ja ja keitä 10 minuuttia miedolla lämmöllä.
  2. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Tarjoile ruispizzan kanssa.

Tämän reseptin suunnitteli Chef Arto Rastas