fbpx

Savulohihyytelökakku


Pohja:

1 Linkosuon Varrasleipä

Kostutus: maitoa

Täyte:

4 liivatelehteä

300 g savulohta

1 punasipuli

4 dl kuohukermaa

400 g maustamatonta tuorejuustoa

valkopippuria

tilliä, ruohosipulia

1 sitruunan mehu

Koristelu:

150 g kylmäsavulohta

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 sitruuna

tilliä

  1. Kostuta Varrasleipä maidolla.
  2. Hienonna tilli ja punasipuli sekä savulohi.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi vatkaimella.
  4. Sekoita kermavaahto ja kaikki muut ainekset sitruunanmehua ja liivatteita lukuun ottamatta. Kuumenna sitruunanmehu ja sulata joukkoon liotetut liivatteet ja sekoita täytteeseen.
  5. Aseta Varrasleipä irtopohjavuokaan.
  6. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa. Poista vuoasta reuna. Koristele pinta tuorejuusto pursotuksella, lohella, sitruunalla sekä tillillä. Tarjoile.

Tämän reseptin suunnitteli Chef Arto Rastas