fbpx

Vegaaninen dippi x 3

Vegaanisissa dipeissä maistuvat ihanat syksyn maut. Ruokaisan papudipin chili lämmittää viilenevinä iltoina, ja ripaus sokeria antaa dipille aavistuksen makeutta. Syksyisessä hummusdipissä kikherneet on korvattu muhkean maukkaiksi paahdetuilla punajuurilla. Inkivääri-taatelidipissä yhdistyvät taatelien kypsä makeus ja inkiväärin raikas mausteisuus. Kaikki dipit sopivat erinomaisesti tarjottaviksi RuisSipsien kanssa.

Kaikki dipit sopivat hyvin kasvissyöjille ja vegaaneille. Kokeile ja nauti!

Papudippi

2 dl                kypsää härkäpapua  (Härkis)

2                    valkosipulinkynttä

1                    punainen chili

½ rkl             punaviinietikkaa

½ rkl             sokeria

1,5 dl             oliiviöljyä

1 tl                 jauhettua kuminaa

ripaus suolaa

1.     Poista chilistä siemenet. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja sileäksi.

2.     Mausta halutessasi suolalla.

Paahdettu punajuuri-hummusdippi

3                    keskikokoista punajuurta

2 rkl              tahinia

½                   sitruunanmehu

2 rkl              oliiviöljyä

1                    valkosipulinkynsi

1 tl                 juustokuminaa

suolaa, mustapippuria

1.     Paahda punajuuret 180 c uunissa kypsäksi (n. 40 min).

2.     Kuori punajuuret ja mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen.

3.     Sekoita sileäksi.

Inkivääri-taatelidippi

2 dl                kuivattuja taateleita kiehautettuna

1 dl                 OATLYN iMat Fraichea (voi korvata kermaviilillä, jos dipin ei tarvitse olla vegaaninen)

1 tl                 raastettua inkivääriä

2rkl               hienonnettua kevätsipulia

suolaa, mustapippuria

1.     Sekoita taatelit, kermaviili ja inkivääri tehosekoittimessa.

2.     Lisää hienonnettu kevätsipulit ja mausta.

Nämä reseptit suunnitteli Chef Arto Rastas