fbpx

Raikkaat vihreät dipit

Soijapapu-minttupesto

125 g soijapapuja, pakaste

1kpl valkosipulin kynsi

25 g paahdettuja pinjansiemeniä

1/4 punttia tuoretta minttua

1 dl oliiviöljyä

1 dl rypsiöljyä

1/2 tl suolaa

1/2 tl mustapippurirouhetta

15 g parmesanjuustoa raastettuna

Valmistus:

  1. Sulata soijapavut.
  2. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannilla niin, että saavat kullanruskean värin.
  3. Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen öljyä ja parmesanjuustoa lukuun ottamatta.
  4. Laita tehosekoitin käyntiin ja anna käydä täydellä teholla hetken niin, että seos alkaa muodostua tahnaksi.
  5. Lisää öljyt ja parmesanjuusto hiljalleen joukkoon koneen vielä käydessä.
  6. Tarjoa RuisLastujen kera.

Avokadovaahto

2 kpl avokadoa

1/2 valkosipulin kynsi

1/4 punttia tuoretta korianteria

1/2 tl mustapippurirouhetta

1/2 tl suolaa

1/2 dl oliiviöljyä

30 g parmesanjuustoa raasteena

1/4 dl sitruunamehua

1/4 palkoa punaistya chiliä

Valmistus:

  1. Leikkaa chili pitkittäin halki ja poista siemenet.
  2. Halkaisee avokadot ja poista kivat. Kaavi hedelmäliha lusikalla kuoresta.
  3. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen parmesanjuustoa ja oliiviöljyä lukuun ottamatta.
  4. Laita tehosekoitin käyntiin ja anna käydä täydellä teholla hetken niin, että seos alkaa muodostua tahnaksi.
  5. Lisää oliiviöljy ja parmesanjuusto hiljalleen joukkoon koneen vielä käydessä.
  6. Tarjoa RuisLastujen kera.