fbpx

RuisSipsit ja Väinämöisen PalttoonNapit maistuvat Mouhijärven Herkkujuustolan juustojen kanssa

RuisSipsit ja Väinämöisen PalttoonNapit maistuvat Mouhijärven Herkkujuustolan juustojen kanssa

Herkkujuustola on yhdistelmä sveitsiläistä juustonvalmistusperinnettä ja puhtaita suomalaisia raaka-aineita. Herkkujuustolan sveitsiläinen juustomestari Peter Dörig muutti Suomeen 90-luvun puolivälissä ja toi tullessaan suvun juustonvalmistuksen perinteet ja rakkauden jaloihin juustoihin. Sastamalan Mouhijärvellä sijaitseva juustola tuottaa seitsemää erikoisjuustoa. Juustoperheen jäseniä ovat Vilho, Hilma, Savu-Hilma, Heidi, Väinö, Metsuri ja Puna-Heidi. Lisäksi Herkkujuustola tuottaa aitoa kirnuvoita. Juustoilla on Maakuntien parhaat -laatumerkintä sekä Hyvää Suomesta -merkki. Vuonna 2011 Herkkujuustola valittiin Glorian Ruoka & Viini –lehden ”Vuoden tuottajaksi”.

Tuotannosta:

  • Meillä käytetään Sastamalalaista maitoa. Maito ei käy meijerillä ennen kuin se meille tulee.
  • Valmistuksessa noudetaan uutta teknologia ja perinteisiä valmistusmenetelmiä.
  • Herkkujuustolan tärkeät pointit: aitous, käsityö, makuelämyksiä sekä inhimillisyys ja ympäristö.
  • Pienellä porukalla valmistetaan montaa eri juustoa.

Punahomejuusto Metsurin käyttövinkit

kylmänä:

Ota juusto huoneenlämpöön noin kaksi tuntia ennen tarjoilua. Jos sinulla on hyvä sahateräinen puukko (tomaattiveitsi), voit leikata myös puukuoren ja syödä juustopalan puukuoreen asti. Vaihtoehtoisesti voit irrottaa puukuoren ja leikata juustosta sopivia suupaloja tai RuisSipsien päälle siivuja.

  • Metsuri sopii erinomaisesti RuisSipsien tai Väinämöisen PalttoonNappien kanssa
  • Juomasuositus: kuiva aito omenasiideri (ranskalaista)

kuumana:

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ota juusto pois kääreestä, mutta jätä puukuori paikalleen.
Laita juusto uunivuokaan ja leikkaa juuston pintaan ristiin kaksi viiltoa, niin että avaat kantta hieman. Halutessasi voit laittaa kannen alle muutaman valkosipulinkynnen.Laita uunivuoka uunin keskitasolle noin 20 minuutiksi. Ota juusto uunista ja avaa kansi.

  • Dippaa juustomassaan RuisSipsejä tai Väinämöisen PalttoonNappeja!
  • Kun olet saanut suurimman osan juustomassasta syötyä, kaada tyhjään juustokuoreen kuivaa valkoviiniä esim. Chardonnay, anna vaikuttaa hetki ja syö loppu massa lusikalla jälkiruoaksi.
  • Juomasuositus: Chardonay tai Fendant