fbpx

Festbuffé för barn

Rågcrispsklubbor

200 g råg sport (sour cream)
cocktailpinnar

Fyllning av rökt lax

100 g färskost
100 g rökt lax
2 msk finhackad dill
salt, svartpeppar

  1. Blanda ihop ingredienserna.

Skinkfyllning

100 g tärnad basturökt skinka
100 g naturell färskost
2 msk finhackad gräslök
salt, svartpeppar

  1. Blanda ihop ingredienserna.

Fyllning av bondbönor

100 g kokta bondbönor (Härkis)
100 g naturell färskost
2 msk finhackad persilja
salt, svartpeppar

  1. Tillred fyllningarna. Fyll minirågcrispsen och vänd dem mot varandra så att de fastnar ihop.
  2. Placera en cocktailpinne mellan chipsen.

Gurkmask av färskost och räkor

150 g rågcrisps
1 gurka
200 g räkor
200 g naturell färskost
2 msk dill
dill till garnering
salt, svartpeppar

  1. Skär ¼ av gurkan till larvens huvud. Skär resten av gurkan i skivor.
  2. Skär räkorna i bitar och blanda dem med färskosten och dillen. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  3. Fyll rågcrispsen med fyllningen och gör en kropp åt larven av dem och den skurna gurkan.
  4. Garnera med dill.

Rågchokladtartlett

20 st. rågcrisps (Original)
200 g smält mörk choklad

fyllning:

4 dl grädde
150 g mörk choklad

  1. Tillred fyllningen. Koka upp 1 dl grädde, ta bort kastrullen från värmen och tillsätt 150 g choklad. Smält chokladen och låt den kallna.
  2. Vispa 3 dl grädde och vänd försiktigt in den i chokladmassan.
  3. Häll massan i en spritspåse och låt stå i kylskåpet ett par timmar.
  4. Doppa rågcrispsen i den smälta chokladen så att bara halva rågcrispsen täcks med choklad.
  5. Lägg de doppade rågcrispsen på bakplåtspapper och ställ in i kylskåpet för att stelna.
  6. Spritsa chokladfyllning på rågcrispsen just innan de ska serveras.

Jordgubbsrågcrispssvampar

10 st. rågcrisps (Original)
100 g smält mörk choklad
nonpareller
10 jordgubbar
chokladmousse (samma som i tartletterna)

  1. Doppa rågcrispsens kupiga sida i choklad och strö över nonpareller.
  2. Placera dem i en form med bakplåtspapper och ställ in plåten i kylskåpet för att stelna.
  3. Skär bort ändorna av jordgubbarna.
  4. Spritsa chokladmousse in i rågcrispsen och tryck fast dem på jordgubbarna.