fbpx

Pizzor av torkat rågbröd

Italian twist

1 torkat rågbröd
½ liten savoykål
1 finhackad rödlök
1 msk smör
200 g naturell färskost
100 g skivad mozzarella
4 skivor parmaskinka
2 fikon
färsk basilika
salt, svartpeppar
olivolja

  1. Skär kålen i strimlor och fräs dem en stund med löken i smör. Krydda.
  2. Tillsätt färskosten och blanda väl.
  3. Bred ut fyllningen på rågbrödet.
  4. Placera alla ingredienser utom fikonen på rågbrödet och grädda i ugnen i 180 °C i cirka 10 minuter.
  5. Tillsätt till sist de kluvna fikonen, färsk basilika och olivolja.

 

Marockansk pizza med bulled havre och melon-chutney

1 torkat rågbröd
200 g bulled havre
2 msk ras el hanout-kryddblandning
1 dl semi-torkade tomater
1 dl bladpersilja
½ dl olivolja
saften av en halv lime
1 skivad spetspaprika
1/2 strimlad zucchini
2 dl riven ost
salt, svartpeppar

1.Smaksätt havren med ras el hanout-kryddblandningen.
2.Lägg tomaterna med oljan och bladpersiljan i en mixer och mixa till en slät röra.
Tillsätt limesaften.
3.Bred ut blandningen på rågbrödet. Tillsätt resten av ingredienserna och strö till sist den rivna osten ovanpå.
4.Grädda i ugnen i 180 °C i cirka 10 minuter.

Ras el hanout-kryddblandning:

1 tsk malen kummin
1 tsk malen ingefära
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
½ tsk kanel
½ tsk korianderfrön
½ tsk cayennepeppar
½ tsk malen kryddpeppar
1 finhackad vitlöksklyfta

Melon-chutney:

½ tärnad cantaloupe
1 finhackad shalottenlök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 finhackad röd chili
200 g socker
salt, svartpeppar

  1. Mät upp ingredienserna i en kastrull och koka på låg värme i 10 minuter.
  2. Smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med rågpizza.

 

Koreansk pizza

1 torkat rågbröd
2 tillredda kycklingbröst i skivor
200 g strimlad Pak Choi
1 dl finhackad salladslök
2 skivade röda chilin
2 dl riven ost

Sås:

200 g naturell färskost
0,5 dl soja
0,25 dl sesamolja
1 finhackad röd chili
saften av en lime
2 msk socker
2 msk finhackad färsk koriander

  1. Tillred såsen genom att blanda ihop alla ingredienserna.
  2. Bred ut såsen över rågbrödet.
  3. Tillsätt resten av fyllningen och strö till sist den rivna osten.
  4. Grädda i ugnen i 180 °C i cirka 10 minuter.