fbpx

Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -finaalissa seitsemän uutuustuotetta

Elintarviketeollisuusliiton järjestämän Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -kilpailun finaaliin on valittu seitsemän vuoden 2016 aikana myyntiin tullutta kotimaista uutuustuotetta.

– Raati etsi tuotteita, joissa on ainesta ikiklassikoiksi. Halusimme, että finalistit ovat laajasti kaupallistettavia ja niin herkullisia ja onnistuneita, että joka ikisen suomalaisen kannattaa niitä maistaa, kuusihenkisen Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -raadin puheenjohtaja Johanna Kontio kuvailee valintoja.

Klassikkopotentiaalin, herkullisen maun ja kaupallisten menestysnäkymien lisäksi raati painotti valinnoissaan tuotteen oivallusta sekä uutuusarvoa. Joissakin finalisteissa nähtiin myös mahdollisuuksia vientiin. Finalistit edustavat kukin tiettyä käyttötarkoitusta, jotka ovat arjen apulainen, herkutteluhetki, hyvinvointia elämään, juomaidea, kotikokeille, mauista parhain ja superinnovaatio.

Raadissa olivat puheenjohtajana toiminut Citymarket-ketjun johtaja Johanna Kontio, Sulassa sovussa -bloggaaja Aino Pajukangas, juontaja ja ruokakirjailija Vappu Pimiä, S-kokeilukeittiön tuoteasiantuntija Anni Puurunen sekä toimialapäälliköt Pekka Heikkilä ja Elisa Piesala Elintarviketeollisuusliitosta.

Finalistituotteet:

Herkutteluhetki: Uunipaahdettu RuisLastu sour cream & onion 200 g

Raadin arvio: Rukiista tehtyjen napostelutuotteiden uusin oivallus, joka herkuttelijan on helppo löytää kaupan perunalastuhyllyltä. Yhtä ohuita ja rapeita kuin perunalastut, ja myös pakkaus houkuttelee. Perunalastuista lainattu sour cream -maku on klassikko, joka toimii myös RuisLastussa. Vientipotentiaalia erityisesti maihin, jossa sipsejä ja muita napostelutuotteita kulutetaan paljon.

Arjen apulainen: Apetit Tuorekset, Sienestäjän pannuvihannes 200 g

Hyvinvointia elämään: Hyvä Apaja uunivalmis, ruodoton kirjolohifilee paistopussissa, pippuri 550 g

Juomaidea: Kelkka drinkkisekoitus

Kotikokeille: HK Maakarit® Nürnbergin Günther grillimakkara 230 g

Mauista parhain: Jyväjemmari 400 g, ruissiemenkuivaleipä

Superinnovaatio: Gold & Green nyhtökaura 250 g nude

Yleisö päättää voittajan

Suomalaiset ruoka- ja juomavalmistajat lähettivät kilpailuun yhteensä 50 kotimaista uutuustuotetta. Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -kilpailun voittaa finalistituote, joka saa eniten ääniä tänään alkavassa yleisöäänestyksessä. Äänestysaika päättyy 27.4.2017, ja voittaja julkistetaan Elintarvikepäivässä 16.5.2017.

Äänestä herkulliset RuisLastut voittoon: www.maistasuomi.fi/fi/vuodenelintarvike

 

Chimichurri dippi RuisLastuille

2 dl smetanaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
1 valkosipulinkynsi
2 rkl lehtipersiljaa
2 rkl korianteria
½ punainen chili
1 tl savupaprikajauhetta
 suolaa